Najbolje HR prakse: Inovativnim projektima istaknuli su se ACG, Microblink i Pevec

Nagrada za najbolje HR prakse priznanje je predanom i planskom radu tvrtki i organizacija, timovima i pojedincima koji su izvrsni u upravljanju ljudskim potencijalima. U Rovinju je održana 7. HR Days konferencija – dvodnevno stručno okupljanje više od 400 HR profesionalaca iz regije i svijeta, u organizaciji portala MojPosao. Uz predavanja iznimnih domaćih i stranih HR stručnjaka, debate o aktualnim temama te praktične radionice, ovogodišnja konferencija je ponudila i sadržaj bez kojeg ne može i ne smije proći niti jedna naša konferencija – dodjelu nagrada najboljim HR praksama u prošloj godini. Ovo priznanje MojPosao dodjeljuje od 2010. godine, a stručni žiri sastavljen od strane profesionalaca iz područja ljudskih resursa do sada je imao prilike ocijeniti preko 120 prijavljenih projekata. I nagraditi one doista izvrsne u upravljanju ljudskim potencijalima.

Ove godine je svoje projekte na adresu žirija poslalo ukupno 20 tvrtki, a finale je na koncu zaslužilo 5 kompanija: Oracle, Pevec, ACG, Leggiero i Microblink.

Publika daje odlučujući glas

Kako bismo žiriju pomogli u odabiru onih najboljih, svake godine ocjenjivačkom sudu pridružujemo dodatnog člana – našu publiku, odnosno sudionike konferencije.

Uoči svečanosti podjele nagrada, predstavnici HR odjela tvrtki koje su ušle u finale održali su kratke, desetominutne prezentacije, nakon čega je uslijedilo glasovanje publike.

Evo i konačnih rezultata:

Prvo mjesto zaslužila je kompanija ACG iz Ludbrega za svoj originalan projekt 'Tko (ne) bi htio biti LUMEN'. Drugo mjesto osvojila je tvrtka MICROBLINK i to za projekt 'Beyond startup – Grow fast, develop with patience', dok je treće mjesto pripalo kompaniji PEVEC i njihovu programu 'Escape room – novi alat u selekcijskom procesu'.

HR prakse vraćaju se dogodine, a mi se veselimo novim prijavama inovativnih projekata koji promiču ulogu HR-a u kompanijama i na taj način unaprjeđuju kvalitetu rada svojih zaposlenika i poslovne rezultate.