HR Days 2017.: Razbijamo mitove i predstavljamo nove HR alate

Što smo napravili u proteklih godinu dana? Koja smo nova rješenja preuzeli, a koje prakse jednostavno ne daju rezultate?

Pridružite nam se 23. i 24. ožujka u Rovinju gdje razbijamo HR mitove i okrećemo se alatima budućnosti:

Upoznajte AgileHR i otkrijte kako vam može pomoći uvesti inovacije u tvrtku

AgileHR preuzima tehnički način razmišljanja koji prevladava u uspješnim start-up tvrtkama i prenosi ga u okruženje ljudi i kultura. Prelazi okvire HR 'najboljih praksi' i zagovara partnerstvo sa svojim zaposlenicima i vođama, u zajedničkom stvaranju fleksibilnih rješenja orijentiranih na ljude.

Na koji način se implementira, objašnjava Natal Dank, stručnjakinja koja radi sa širokim rasponom klijenata, od inovativnih tehnoloških tvrtki (npr Booking.com), do renomiranih banaka (npr. Rabobank) i neprofitnih organizacija (npr Greenpeace).

Ova Australka sa škotskim korijenima uistinu je globalna u svom načinu razmišljanja te posjeduje radno iskustvo u Velikoj Britaniji, Europi, Australiji, Novom Zelandu, te Sjevernoj Americi i Južnoj Americi.

Otkrijte što je 'uspješna osobnost' i kako upravljanje talentima učiniti osobnijim

Nije lako biti usredotočen na razvoj individualnog talenta u organizaciji, ali nije nemoguće. Otkrijte koja je najbolja infrastruktura talenata za razvoj profesionalaca te kako razviti talent i stvoriti kulturu uključivanja u predavanju Tima Ackermanna „Pribavljanje talenata“.

Ovaj iskusan i strastveni stručnjak za HR i Pribavljanje talenata s više od 15 godina iskustva u raznim industrijama i regijama u tvrtkama kao što su Deutsche Bank, Microsoft i Swarovski nedavno se pridružio tvrtki Zalando gdje kao potpredsjednik sudjeluje u transformaciji i rastu najveće europske modne online trgovine.

Izvan korporativnog svijeta, Tim predaje Upravljanje ljudskim resursima na Međunarodnoj školi za menadžment, u Münchenu.

Jesu li najbolje HR prakse mit ili pravo rješenje za razvoj poslovanja?

Konstantne promjene na tržištu rada, ali i unutar korporacija, na HR zajednicu stavljaju veliku odgovornost: očekuje se da upravo oni smišljaju i nude rješenja koja će unaprijediti razvoj poslovanja. No, jesu li najbolje HR prakse pravi odgovor na taj izazov? Postoje li najbolje prakse za najbolje prakse, objasnit će Dagmar Suissa, stručnjakinja s više od 10 godina internacionalnog iskustva na različitim vodećim HR pozicijama u različitim industrijama.

Ova Direktorica organizacijskog razvoja u tvrtki Alma Media bavi oblikovanjem i revizijom ključnih tema poput performansa, vodstva i razvoja talenata i njihovom integracijom u suvremenom svijetu. Inspirirana agilnim pristupom razvoju softvera, ambasador je agilnog pristupa ljudskim resursima i izazivač teških HR procesa koji nisu dokazali da donose vrijednost poslu.

Pogledajte koji vas predavači očekuju na HR Days konferenciji 2017.