Četiri najveće pogreške prilikom zapošljavanja

slip-up-709045_640U nedavnom istraživanju koje je Inc.com proveo na 5.000 izvršnih direktora, rezultati su pokazali kako je zapošljavanje najveći izazov s kojim su se susreli u posljednja tri mjeseca, prije teške ekonomske situacije i zakonodavnih zavrzlama.

Tražite li svog klona?

Poslodavci često preferiraju kandidate koji im nalikuju po osobnosti. Ipak, problem se javlja kada poslodavac tvrtku 'napuni' svojim klonovima. Upravo to dogodilo se Tod Morrisu. Kada je osnovao BrickHouse Security, njujoršku tvrtku koja se bavi prodajom skrivenih kamera online, bio je odlučan u svojoj namjeri da upravo on bude ‘oslonac’ tvrtke. Prvih nekoliko mjeseci radio je sam. Tijekom sljedeće dvije godine zaposlio je nekoliko ljudi, koji su mu bili dosta slični: motivirani i neovisni.

No, kako je tvrtka rasla, timski rad postajao je sve važniji, a radna atmosfera sve gora: zaposlenici se jednostavno nisu slagali što se počelo odražavati na posao. Morris je rekao: “Bilo ih je nemoguće ostaviti same, a da jedan drugom ne požele ‘skočiti za vrat’.” Pozvao je u pomoć konzultantsku kuću da ustanovi u čemu je problem.

Rezultat: pojedini zaposlenici sukobili su se s grupom ostalih i odbijali su sve njihove prijedloge. Ustanovljeno je da su 'problematični' bili oni zaposlenici koje je Morris zaposlio prve. Za opće dobro tvrtke, morao ih je zamoliti da tvrtku napuste.

Jeste li perfekcionist?

Što je važnije: vještine ili stav? Poslodavci obično govore da pojedine vještine cijene više od činjenica u životopisu. No u praksi, mnogi oklijevaju zaposliti kandidata koji već nije radio identičan posao i potragu pretvaraju u 'lov' na osobu koja ima najdulji popis takvih poslova. Paul Millman, predsjednik tvrtke Chroma Technology iz Vermonta, upao je u sličnu zamku. Iako se njegova tvrtka bavi prodajom znanstvene opreme, Millman nije znanstvenik već trgovac koji je uspio stvoriti konkurentnu tvrtku.

Pročitajte ostatak članka na MojPosao portalu