Svjesnost – ovdje i sada!

Nositelji promjena možemo biti tek onda kada osviješteno počnemo djelovati u sadašnjem trenutku.

Iako nam se čini da je funkcioniranje 'ovdje i sada' uobičajeno stanje u kojem se nalazimo, zapravo nije tako. Da jest, ne bismo imali ni približno toliko problema kojima svakodnevno 'zabavljamo' svoj mozak.

Prisutnost u sadašnjem trenutku vještina je urođena djeci, ali i ona koju s godinama gubimo pod teretom svakodnevice. Sve smo manje spremni prihvaćati reakcije, argumente i osjećaje ljudi iz naše neposredne okoline, a sve više frustrirani. Naučili smo reći 'Ne', ali to nam nije pomoglo da budemo više sabrani i koncentrirani, barem ne u trenutku kad onaj iritantni kolega opet otvori usta…

I baš tu u priču uskače Bruce Greenhalgh.

Bruce, naime, nije jedan od onih koji vjeruje da je teorijsko znanje dovoljno. Iako će svoje predavanje na HR Days konferenciji iskoristiti kako bi vam dočarao 'mindfulness' u organizacijskom kontekstu, Greenhalgh će održati i radionicu mindfulnessa, kroz koju ćete doživjeti neposredno iskustvo dobrobiti koje ovakav pristup donosi vašoj svakodnevici.

Bruce Greenhalgh akreditirani je terapeut Britanske udruge za savjetovanje i psihoterapiju. Povrh toga, Bruce je certificirani Mindfulness trener, a Microsoft i HSBC samo su neke od kompanija u kojima je razvio i implementirao programe za poboljšanje dobrobiti i zdravlja zaposlenika.

Stoga, ukoliko je moto 'ovdje i sada' na popisu vaših novogodišnjih odluka, kvačicu joj možete staviti upravo u Rovinju.