‘Otac modernog HR-a’ Dave Ulrich dolazi u Rovinj!

Drugačiji, jedinstven, izazovan, fascinantan, ponekad čudnovat… izrazi su to koje bez susprezanja možemo upotrijebiti kako bismo nekome tko nikad nije čuo za termin 'HR', u riječ ili dvije, opisali svijet ljudskih resursa. Naš svijet. No, jeste li se ikad zapitali kome ova profesija duguje veliki dio svoje šarolikosti i posebnosti?

Ako bismo morali odabrati jedno ime, jednu osobu koja je svojim radom, provedenim istraživanjima, napisanim knjigama te nebrojenim stručnim predavanjima -  oblikovala struku i snažno utjecala na njen današnji izgled, mnogima će prva pomisao zasigurno biti – Dave Ulrich.

'Otac modernog HR-a' i jedan od vodećih svjetskih poslovnih mislilaca i autora tijekom svoje bogate karijere je objavio 30-ak knjiga i preko 200 stručnih članaka o HR industriji, svoje znanje je dijelio s publikom u više od 90 zemalja diljem svijeta i provodio radionice u najuspješnijim svjetskim tvrtkama i organizacijama, čime je pružio neprocjenjiv doprinos razvoju i popularizaciji struke.

A to čini i danas i pritom tvrdi kako živimo u vremenu koje je ''kao stvoreno za rad u ljudskim resursima''!

 

Pitate se zašto?

Zbog toga što u svijetu povećanih društvenih, tehnoloških, ekonomskih, političkih i demografskih promjena HR stvara održivu vrijednost, tvrdi Ulrich.

Svojim predavanjem 'Value Creation Through HR: Why is this the great time to be in HR?', Dave će pobliže objasniti ulogu koju HR profesionalci danas obnašaju unutar tvrtke i organizacija te načine na koje doprinose realizaciji poslovnih ciljeva.

Također, spremno će se uhvatiti u koštac s problematikom naših, većinom nesvjesnih, pristranosti koje nerijetko negativno utječu na mogućnosti voditelja odjela ljudskih resursa i 'vežu im ruke' u procesu kreiranja kvalitetnih rješenja.

U okviru ovog predavanja Dave će s vama podijeliti najnovija razmišljanja o stvaranju HR vrijednosti, predstavit će inovativne koncepte, stvarne primjere i korisne alate koji će vam omogućiti izradu 'mape' za pretvaranje ideja u primjenjiva rješenja i stvaranje vrijednosti za vaše poslovanje.