Johan Driessens: Zašto je klasični employer branding postao stvar prošlosti?

Prema općeprihvaćenoj, naširoko rasprostranjenoj definiciji, Employer brand je izraz koji se koristi za opis reputacije određene tvrtke i vrijednosti koje ona pruža svojim zaposlenicima.

S druge strane, uloga Employer brendinga, i svih osoba zaduženih za brigu o tom dijelu poslovanja, prepoznaje se u aktivnostima koje našu tvrtku predstavljaju kao poželjno mjesto za rad i omogućuju privlačenje novih, talentiranih zaposlenika te zadržavanje postojećeg, kvalitetnog kadra.

Na današnjem tržištu rada, kojeg karakteriziraju manjak radne snage i odlazak radnika u inozemstvo i gdje je razina lojalnosti zaposlenika prema tvrtki iz godine u godinu u sve većem padu, rad na employer brandingu sve je manje pitanje naših želja, a sve više stvar nužnosti.

 

 

 

Potvrdu toga pronalazimo u sljedećim podacima:

  • Čak 9 od 10 tražitelja posla ističe bi se prijavili za posao kod poslodavca koji aktivno brine o svom brendu.
  • Kvalitetno ulaganje u employer branding može smanjiti stopu neželjenih odlazaka zaposlenika za 28 posto.

Sada, nakon što smo pobliže objasnili ulogu employer brandinga i njegovu vrijednost za naš poslovni uspjeh, moramo naglasiti kako su klasični oblici employer brandinga - stvar prošlosti.

Prema riječima Johana Driessensa, jednog od vodećih svjetskih stručnjaka za područje employer brendinga, koji s ponosom nosi titulu 'direktora entuzijazma', klasični employer branding je mrtav i svoje mjesto je ustupio novim, drugačijim i maštovitijim rješenjima.

Zbog toga, kako bi išli u korak s aktualnim trendovima u procesu selekcije i regrutacije novih zaposlenika, odjeli ljudskih resursa danas moraju biti otvoreni za nove stvari i promjenu dosadašnjeg načina razmišljanja.

Predavanjem ''Full employer branding experience'' Johan će nam otkriti vlastitu viziju kako kroz autentično iskustvo privući i zadržati prave talente te kreirati radno mjesto gdje će svi htjeti biti (a neće to morati).