HR Days konferencija: Kako iskoristiti megatrendove i transformirati organizacijsku kulturu

U drugom dijelu prvog dana šeste HR Days konferencije predavanja su održali Terence Tse, konzultant za financije i predavač na COTRUGLI Business School i Andy Longley, globalni direktor talenata u tvrtki Adidas i organizacijski psiholog.

Tse je u svom predavanju na temu megatrendova i funkcije HR-a naglasio važnost razmatranja šireg društvenog i ekonomskog konteksta pri planiranju poslovanja te je naglasio kako praćenjem tzv. megatrendova možemo izbjeći njihove potencijalne negativne efekte.

„Čak 45% današnjih poslova će nestati i biti zamijenjeno računalima, a mlađe generacije će imati puno niži životni standard od starijih.“, prognoze su kojima Tse kontrira svojom optimističnom vizijom budućnosti u kojoj zaposlenici mogu biti još važniji faktor za uspješno poslovanje. „S napretkom tehnologije možemo učiniti puno toga, no da bi taj napredak imao svrhu i pravi smjer, u cijeli proces moraju biti uključeni ljudi.“

„Inovativnim i inventivnim načinom razmišljanja, kao i nadogradnjom naših vještina, možemo kao zaposlenici upravljati tehnologijom koja će zamijeniti standardizirane i rutinske poslove. Za uspjeh organizacije je ključan timski rad te dijeljenje ideja i različitih perspektiva, kao i odmicanje zaposlenika od uskih specijalizacija. Uloga HR-a je da potiče zaposlenike u tom smjeru i kvalitetno njima upravlja.“ zaključuje Tse.

Andy Longley u predavanju naziva 'Transformacija organizacijske kulture kroz leadership' upoznao je sve okupljene s načinima održavanja kulture uspjeha u korporativnom okruženju uz pomoć primjene sportskih tehnika coachinga.

Longley je usporedio praćenje vrhunskih sportaša i zaposlenika u organizacijama. Za razliku od sporta u kojem su obuhvaćeni različiti aspekti uspješnosti sportaša, u businessu se i dalje pretežno prate samo rezultati. „Organizacije trebaju biti usmjerene i na ponašanje zaposlenika, a ne samo na njihov rezultat.“

 

 

Jedan od načina na koji organizaciju usmjerenu na rezultate možemo transformirati u organizaciju usmjerenu na ponašanja je primjena tehnika coachinga u kojima je stavljen naglasak na kontinuiran razvoj zaposlenika putem davanja jasnih i pravovremenih povratnih informacija.

„Važno je da zaposlenici znaju na koji način svojim radom pridonose strategiji organizacije. Ciljevi koji su im dodijeljeni moraju biti smisleni kako bi lakše pratili vlastiti napredak. Samo takvo upravljanje pojedincima dovodi do razvoja agilnih organizacija“, zaključio je Longley.

Prvi dan konferencije završio je dinamičnom radionicom pod sponzorstvom tvrtke Philip Morris na temu promjene.