Debra Corey: Buntovnici u svijetu angažiranosti zaposlenika

Situacija na tržištu rada ubrzano se mijenja, a norme i pravila koja su vrijedila jučer, danas možda više nisu relevantna i ne garantiraju nekadašnji uspjeh. Primjerice, za razliku od ne tako davnih vremena kada smo većinu našeg radnog vijeka provodili u jednoj firmi i u njoj slavili 10, 20 ili 40 godina rada, danas to najčešće nije slučaj. Otvaranje inozemnih tržišta i ‘rušenje’ granica, sveopća globalizacija praćena ubrzanom razmjenom znanja te promjena u načinu razmišljanja kada je riječ o sagledavanju uloge radnog mjesta u našim životima, doveli su do toga da današnji zaposlenici jednostavnije i učestalije napuštaju poslodavce i traže nove poslovne izazove.

Kako bismo doskočili tom problemu, a naši napori usmjereni na zadržavanje kvalitetnih, talentiranih zaposlenika urodili plodom, neophodno je brinuti o zadovoljstvu i, posebice, angažiranosti naših djelatnika. Brigom o zadovoljstvu radnika stvaramo preduvjete za njihovu lojalnost i snižavamo stopu neželjenih odlazaka najvećih talenata, a radom na angažiranosti prethodno stvorenom osjećaju zadovoljstva dodajemo važan sastojak – posvećenost poslu. Drugim riječima, dobivamo radnika koji je spreman uložiti dodatan napor i vrijeme kako bi ostvario višu razinu učinka, koji svoj posao obavlja sa zanosom i iskreno želi uspjeti u onome što radi.

Međutim, lakše je to reći, ili napisati, nego postići u stvarnom poslovnom okruženju, što potvrđuje i podatak da je, gledajući globalno, svega 15% zaposlenika doista angažirano. Zbog toga, kako bi osigurale dugoročan razvoj, kompanije su primorane mijenjati načine razmišljanja, tvrdi Debra Corey, iskusna i nagrađivana stručnjakinja iz područja HR-a i odnedavno članica društva top 101 globalnih influencera kad je riječ o angažmanu zaposlenika.

Nakon Debrinog predavanja 'Being an employee engagement rebel in this new world of work bolje ćemo razumjeti što zapravo znači angažiranost zaposlenika, kako aktivirati buntovnika u sebi koji će izazivati status quo i pomoći u kreiranju izvrsnog mjesta za rad svojim zaposlenicima.