Mike George: “Oslobodite lidera u sebi!”

Što znači biti 'inspirativan lider' u 21. stoljeću? Zašto je liderstvo više pitanje 'oslobađanja sebe' nego tehnika koju je moguće naučiti? Ovo su samo neka od pitanja na koja odgovore daje poznati coach i pisac Mike George u sklopu pete HR Days konferencije.

Brojni su trendovi koji utječu na oblikovanje uloge lidera, posebno od početka ovog stoljeća. No, je li moguće identificirati profil idealnog lidera koji se uspješno hvata u koštac s modernim izazovima?

Iako na predodžbu idealnog tipa lidera utječe niz čimbenika, posebno specifičnih faktora organizacije u kojima lider djeluje, postoje područja na kojima je moguće samostalno raditi.

Liberating Leadership tema je jednog od predavanja HR Days konferencije, u kojem Mike George podučava kako razviti spektar mekih vještina i preoblikovati svoje djelovanje u smjeru koji će vas više približiti tipu lidera koji želite postati kako biste ostvarili svoje ciljeve.

Ovaj profesor na COTRUGLI Business School autor je više od deset bestselera iz područja duhovne i emocionalne inteligencije, osobnog razvoja i razvoja menadžmenta, što ga čini odličnim mentorom svima koji žele raditi na svom profesionalnom razvoju i liderskim vještinama za koje sam George ističe da ih je lakše postići 'oslobađanjem nego učenjem'.

Koliko je praksa važnija od teorije dokazuje i njegovo bogato višegodišnje iskustvo djelovanja u ulozi coacha i konzultanta za osobni i profesionalni razvoj u brojnim svjetskim poduzećima kao što su Siemens, Johnson and Johnson, American Express, British Telecom, Sheraton Hotels, ali i hrvatski Agrokor, Zagrebačka banka, Alstom i Pliva.

Ovaj svestrani stručnjak autor je i nedavno objavljene knjige Being Beyond Belief u kojoj objašnjava kako kreiramo vlastita (loša) uvjerenja koja nas mogu 'doći glave' ako ih se ne odreknemo na vrijeme. A kako odbaciti te lažne vrijednosti i osnažiti vlastite liderske kvalitete, Mike George otkrit će svima koji se 23. i 24. ožujka 2017. nađu u Rovinju na petoj HR Days konferenciji posvećenoj promicanju najboljih praksi i rješenja u području razvoja ljudskih potencijala.